Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Norsk Tipping får lansere tallspillet Keno

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkedepartementet har gitt Norsk Tipping tillatelse til å tilby tallspillet Keno fra 5. november 2007.

 Kultur- og kirkedepartementet har gitt Norsk Tipping tillatelse til å tilby tallspillet Keno fra 5. november 2007.

- Hovedformålet med Norsk Tippings spill er å kanalisere folks spillelyst inn mot forsvarlige og godt kontrollerte spilletilbud. I vurderingen av nye spill baserer vi oss på Lotteri- og stiftelsestilsynet. De har konkludert med at Keno ikke er et aggressivt spill, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

I sin uttalelse skriver Lotteritilsynet at det vil være såpass lang tid mellom satsing og trekning at Keno ikke kan regnes som et aggressivt lotteri. Keno er i dag som problemspill så å si usynlig på hjelpelinjer og i tilgjengelig ny forskning i Skandinavia.
På den bakgrunn mener Lotteritilsynet at hensynet til spilleadferd ikke er noe hinder for å introdusere Keno som lotteri i Norsk Tippings spilleportefølje, skriver Lottertilsynet.

Når det gjelder trekningsfrekvens, har ikke Lotteritilsynet tungtveiende argumenter mot en daglig trekning for Keno, skriver tilsynet også i sin uttalelse.

Departementet fastsetter hvilke spill Norsk Tipping kan tilby gjennom å vedta spilleregler for spillene. Beslutningen om å tillate Keno er en del av departementets vedtak om å revidere og samle alle spillereglene for Norsk Tippings spill i ett samlet regelsett.

 Lotteri- og stiftelsestilsynets vurdering av Keno

Presentasjon av Keno fra Norsk Tipping

Til toppen