Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Kulturbudsjettet 2008 for Nord Trøndelag:

Øker tilskuddet til Nord-Trøndelag teater og Stiklestadmuseene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Nord-Trøndelag teater får økt tilskuddet med 1,2 millioner i regjeringens forslag til kulturbudsjett og foreslås som region-/landsdelsinstitusjon fra 2008.

– Vi viderefører også Kulturløftet i Nord-Trøndelag med satsing på blant annet teater og museum. Stiklestadmuseene representerer en betydelig konsolidering i den sørlige delen av Nord-Trøndelag og vil få et tilskudd på 1,7 millioner kroner. Det er oppnådd svært gode publikumstall og Kultursenteret har lykkes i å skape et tilbud med god bredde, høyt aktivitetsnivå og levende kulturhistorisk formidling, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Til videre planlegging og utvikling av Trønderrockmuseet og tilskudd til kjerneorganisasjonen til Rock City Namsos foreslås 1 million kroner.

Øvrige satsinger

Namdalsmuseet                                                       1,2 millioner kroner
Falstadsenteret                                                        0,5 millioner kroner
Steinvikholm Musikkteater                                        0,4 millioner kroner

Mange styrkede ordninger under Kulturrådet vil også komme Nord-Trøndelag til gode. Festivalstøtte, ensemblestøtte, korsatsing, korpsstøtte og rockesatsing er tiltak som skal fordeles over hele landet. I tillegg skal det fordeles midler fra Den kulturelle Spaserstokken og Kulturkortordningen for ungdom også i 2008.

Til toppen