Historisk arkiv

Kulturbudsjettet for 2008:

Satsing på teater i Hedmark og Oppland, Ungdomssymfonikerne og Domkirkeodden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

I forslaget til statsbudsjett for 2008 foreslås å øke tilskuddet til Hedmark Teater med 1,4 millioner kroner. 1 million av dette skal gå til etablering av Teater Innlandet.

– Kulturdepartementet vil støtte opp om planene om å utvikle et felles teater for Hedmark og Oppland. Derfor foreslår vi at det settes av 1 million kroner som kan utbetales dersom det blir lagt fram planer om et Teater Innlandet som samler profesjonelle krefter og gir et godt tilbud i begge fylkene, sier kulturminister Trond Giske.

Ungdomssymfonikerne blir fast post på statsbudsjettet.

– Ungdomssymfonikerne er et meget viktig rekrutteringsorkester og blir fast post på kulturbudsjettet med et tilskudd på 2 millioner kroner for 2008. Ungdomssymfonikerne gir unge musikere på vei mot en profesjonell karriere erfaring i å spille i et fullt utbygd symfoniorkester og i å fremføre sentralt orkesterrepertoar, sier statsråd Giske

I tillegg foreslås økning til følgende kulturinstitusjoner i Hedmark:

Domkirkeodden Hamar:                                         0,8 millioner kroner
Nordøsterdalsmuseet:                                            0,6 millioner kroner
Ringsakeroperaen:                                                0,4 millioner kroner

Norsk skogfinsk museum vil motta 1,5 millioner kroner i fast tilskudd i 2008.

En rekke styrkede ordninger under Kulturrådet kan også komme Hedmark til gode. Festivalstøtte, ensemblestøtte, korsatsing, korpsstøtte og rockesatsingen er tiltak som skal fordeles over hele landet.