Historisk arkiv

Kulturbudsjettet 2009

4 millioner til sosial utjevning i organisasjonslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen bevilger 4 millioner kroner til arbeidet med fattigdom og inkludering over Kultur- og kirkedepartementets budsjett.

Blant befolkningen som deltar i det frivillige kultur- og organisasjonslivet, er det dokumentert store forskjeller som henger sammen med lav inntekt og utdanning. Regjeringen mener en av kulturpolitikkens utfordringer er å involvere mennesker i kultur- og organisasjonsliv. Regjeringens mål er å redusere forskjeller i kultur- og organisasjonsdeltakelse. Arbeidet med fattigdoms- og inkluderingsproblematikk styrkes derfor med 4 millioner kroner, under dette 1 million kroner til Frivillighet Norges arbeid med inkludering.

Kunst, kultur, idrett og frivillighet har stor verdi i seg selv. Samtidig har kultur og frivillighet stor betydning for andre samfunnsmål som trygge oppvekstvilkår, like muligheter for utvikling, helse og livskvalitet og inkludering. Positiv erfaring med kultur- og organisasjonsdeltakelse i oppveksten er avgjørende for aktiviteten i voksen alder. Regjeringen mener det derfor er viktig å rette innsatsen mot barn og unge.