Historisk arkiv

Kulturbudsjettet 2009

5 millioner kroner til norsk-russisk kultursamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Styrking av kultursamarbeidet med Russland er en viktig del av regjeringens nordområdesatsing. Strategien skal bidra til å fremme forståelse og kommunikasjon, skape møteplasser og nettverk som kan åpne for samarbeid også på andre samfunnsområder.

Strategien ses i sammenheng med prosjekter i nordområdene i regi av Nordisk ministerråd og Barentsrådet, og blir utviklet i samarbeid med det russiske kulturministeriet og fylkene i Nord-Norge og Nordvest-Russland.

Foreløpig får følgende kulturprosjekter i nordområdesatsningen støtte:

  • Kulturprogrammet Barentskult får 1 million kroner. Programmet skal stimulere gode, nyskapende kunst- og kulturfaglige prosjekter og skal involvere både norske, russiske og andre nasjoners kunstnere. Programmet vil direkte og indirekte stimulere til etablering av kulturarbeidsplasser i nord.

 

  • Kunst- og kulturutviklingsselskapet Pikene på broen i Kirkenes får 500.000 kroner.  Selskapets ønsker å skape arenaer for samhandling mellom kunst, kultur og næring. 

 

  • Samovarteatret får et tilskudd på 750.000 kroner. Teateret arbeider med teater i hele Barentsområdet og har utviklet et samarbeidsnettverk over hele regionen.