Historisk arkiv

Kulturbudsjettet 2009

Nye 25 millioner kroner til videreføring av trosopplæringsreformen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Reform av kirkens trosopplæring ble iverksatt fra 2004. Med en økning på 25 millioner kroner i 2009, blir den samlede bevilgningen til reformen 150 millioner kroner årlig.

– Det folkekirkelige perspektivet står helt sentralt i satsingen på trosopplæringen i Den norske kirke. Skal kirken bevares som en bred og inkluderende folkekirke, må kirken være i stand til å samle deltakelse og oppslutning blant nye generasjoner. Etter fem år med spennende og nyskapende forsøksvirksomhet i utvalgte prosjektmenigheter, vil vi nå videreføre reformen slik at den kan nå ut til alle landets menigheter, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Trosopplæringsreformen er en nasjonal reform med lokal forankring i den enkelte menighet, og har et tidsperspektiv på ti år. De første fem årene har vært en forsøks- og utviklingsfase, med utprøving av et bredt spekter av opplæringstilbud i vel 350 av landets rundt 1300 menigheter.

Forsøksperioden avsluttes i 2008. Fra 2009 går reformen inn i en ny fase, der hovedutfordringen er å bygge ut reformen slik at den kan gjennomføres i alle menigheter.