Historisk arkiv

Kulturbudsjettet 2009

Styrker forbindelsen mellom kulturen og næringslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen bevilger 4,3 millioner kroner til å styrke kontakten mellom kulturlivet og næringslivet. På sikt vil dette bidra til utviklingen av samtidskunsten og bedre kunstnernes levekår.

I 2007 lanserte regjeringen en handlingsplan for å utvikle forbindelsene mellom kulturlivet og næringslivet. Kultur- og kirkedepartementets tilskudd på området ble videreført i 2008, og satsningen fortsetter i 2009. Foruten tiltakene som støttes gjennom handlingsplanen bevilger regjeringen ytterligere 4,3 millioner kroner til kultur- og næringstiltak:

  • Innkjøp av kunst i næringslivet: 1 million kroner

En arbeidsgruppe nedsatt av Kultur- og kirkedepartementet har utviklet flere operative tiltak som har som mål å stimulere næringslivet til å investere i samtidskunst og gjøre bedrifter bevisste på kunstens potensial. Tiltakene skal bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet, noe som igjen kan bedre kunstnernes arbeids- og levekår.

  • Forum for Kultur & Næringsliv: 300 000 kroner

Forum for Kultur & Næringsliv er en viktig møteplass og informasjonskanal for aktører på de to feltene. Tilskuddet til Forum for Kultur & Næringsliv økes med 300 000 kroner til 1,5 millioner kroner.

  • Diverse prosjekter: 3 millioner kroner

I tillegg bevilger regjeringen midler til tiltak som bidrar til kulturbasert næringsutvikling. Dette gjelder for eksempel støtte til NORLA og tiltak på filmområdet og tilskudd til festivaler eller kulturbygg. Også tiltak under regjeringens nordområdesatsning vil inneholde tiltak rettet mot kulturbasert næringsutvikling.