Historisk arkiv

Doblet støtte til lokale og regionale kulturbygg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Lokale og regionale kulturbygg får i regjeringens tiltakspakke for sysselsetting 70 millioner kroner. Dette er en fordobling av støtten til lokale og regionale kulturbygg. I tillegg får Norsk Bergverksmuseum på Kongsberg 8,35 millioner kroner.

- Det foreligger et stort behov for små og store vedlikeholds- og investeringstiltak ved en rekke kulturinstitusjoner over hele landet. Ikke minst innenfor museumssektoren. Dette tilskuddet gjør at vi kan si ja til flere prosjekter som vi ikke har hatt rom for innenfor rammene av spillemidler tidligere, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Midlene er en engangsbevilgning for 2009. De blir gitt til tiltak som har begrenset omfang og som vil kunne igangsettes og fullføres raskt. 

Satsingen kommer i tillegg til spillemidler fra Norsk Tipping. I 2008 fordelte Kultur- og kirkedepartementet ca. 75 millioner kroner i spillemidler til regionale møteplasser og formidlingsarenaer for kultur. I statsbudsjettet for 2009 ble bevilgningen til nasjonale kulturbygg doblet i forhold til året før, til 141,7 millioner kroner. Med ekstratilskuddet får lokale og nasjonale kulturbygg i år ca. 285 millioner kroner.