Historisk arkiv

Åtte finalister til Gullsekken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Gullsekkens fagjury har denne uken valgt ut finalister til Den kulturelle skolesekkens egen pris. Vinnerne får 100 000 kulturkroner når Gullsekken deles ut under Nystemt 2008 i Bergen 26. mai.

Én skole og én produksjon får henholdsvis 100 000 kroner hver i premie. Kulturminister Trond Giske og administrerende direktør Axel Krogvig i Norsk Tipping vil dele ut prisene sammen med Sissel Kyrkjebø i Bergen 26. mai.

Fire skoler er nominert til Gullsekken: Tylldalen skole i Hedmark, Bamble-skolene i Telemark, Lillesand ungdomsskole i Aust-Agder og Søre Ål barneskole i Oppland.

Også fire produksjoner er plukket ut som finalister til Gullsekken: ”Asylsøkere” av Kaja Wright Polmar og Mats Grorud, en animert kortfilm med animasjonskurs, ”Chillegrunn”, et tverrfaglig prosjekt, produsert og foreslått av Hordaland fylkeskommune. ”Se meg!” av Eivind Lentz, et fotoprosjekt foreslått av Vestfold fylkeskommune og ”Så tag nu mina händer” av Hege Haagenrud, en scenekunstproduksjon foreslått av Norsk scenekunstbruk.

Artist Maj Britt Andersen har ledet juryens arbeid. Med seg i juryen har hun hatt: Shanti Brahmachari, leder i Skuespillersenteret, Ove Eide, forfatter og lektor fra Sandane, Erling Dahl jr., programsjef i Festspillene i Bergen, Trond Johnsen, utdanningsdirektør i Oppland og Vera Micaelsen, barnefilmkonsulent i Norsk Filmfond.

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som bidrar til at elever i grunnskolen får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. I skoleåret 2007/2008 tilføres den kulturelle skolesekken 167 millioner kroner fra overskuddet i Norsk Tipping.

Kontaktpersoner:
Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken, Astrid Holen 23117500/92629480
Norsk Tipping, Gerd Holter 62514000

Juryen for Gullsekken 2008, Foto: Den kulturelle skolesekken
Juryen for Gullsekken 2008, Foto: Den kulturelle skolesekken

(17. april 2008)