Historisk arkiv

Revidert nasjonalbudsjett 2009

1,3 milliarder kroner ekstra til kommunene i 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Regjeringen foreslår å øke rammetilskuddet til kommunene med 1 milliard kroner i revidert nasjonalbudsjett for 2009. I tillegg justeres anslaget for skatteinntektene for kommunesektoren opp med 300 millioner kroner.


- Aktiviteten i kommune¬sektoren har økt kraftig. Sammen med økte kostnader og virkningene av finanskrisen, opplever en del kommuner en anstrengt økonomisk situasjon. For å motvirke innstramminger som kan ramme sysselsettingen og svekke tjenestetilbudet i disse kommunene, foreslår regjeringen i RNB å styrke kommuneøkonomien med 1 milliard kroner i 2009, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

I tillegg oppjusteres skatteanslaget med 300 millioner kroner. Dette kommer på toppen av de 1,2 milliarder kronene som kommunene fikk i frie midler i forbindelse med regjeringens tiltakspakke.

 -Til sammen får kommunene derfor 2,5 milliarder kroner ekstra i år sammenlignet med det opprinnelig vedtatte statsbudsjettet for 2009, sier Kleppa.

- Den høye inntektsveksten for kommunene i 2009 er et resultat av regjeringens prioritering av kommunesektoren. Den rød-grønne regjeringen har økt kommunenes inntekter med i underkant av 32 milliarder kroner i løpet av denne perioden, sier Kleppa.

Kommunal- og regionaldepartementet sin pressetelefon: 22 24 25 00.