Historisk arkiv

Om medlemmene i Gründerrådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Alexander Kjølstad (25 år) fra Høylandet, Nord-Trøndelag
Gründer og daglig leder av Smart-Media AS. Smart-Media er et internasjonalt selskap som leverer nettsider og applikasjoner til bedriftskunder i Europa. Selskapet har avdelinger og ansatte i Norge, Frankrike og India. Alexander har et sterkt engasjement for unge gründere, blant annet som tidligere styreleder i Ung Tiltakslyst, styremedlem i Ungt Entreprenørskap og prosjektlederstilling i Steinkjer Næringsselskap.

Håvard Halvorsen
Han var med og etablerte sotwarefirmaet YAST som holder til i Sogndal.

Silje Vallestad, Bipper Communication AS
Bipper har utviklet en løsning hvor foreldre kan holde kontroll med barnas mobilbruk. Hennes siste nyvinning er en tilsvarende løsning trygghetsalarm til bruk på mobil for kvinner. Silje Vallestad er en drivende dyktig gründer, men like mye en kvinne og småbarnsmor til inspirasjon for andre. Omsetningsmålet for 2011 er over 20 millioner kroner. Bedriften har 16 ansatte.

  • Støtte fra Innovasjon Norge: Etablerertilskudd, IFU, Lån, vinner av Årets Gründerkvinne 2011
  • Lokalisering: Bergen.

 
Jeanette Johansen, Lofoten Sjokolade
Jeanette har utviklet en unik kolleksjon av hjemmelaget sjokolade i kombinasjon med historie og lokal kultur fra Lofoten. Hun holder til på en liten flyplass på Værøy, og har i dag kunder i en rekke land i verden. Jeanett var en av de seks finalistene til Årets Gründerkvinne 2011. Hun er høyt profilert, og en drivende dyktig dame.

  •  Støtte fra Innovasjon Norge: Etablerertilskudd, lån, Mentortjenesten for gründere, en av seks finalister til Årets Gründerkvinne
  •  Lokalisering: Lofoten, Værøy.

Sarita Sehjpal
Jeg har Indiske røtter og bruker de for alt det de er verd i mitt arbeid.

Har ikke hatt noen formell utdannelse eller erfaring i det jeg har startet opp, men drømmene, pågangsmotet, viljen og staheten til å få til ting har desto vært større.

Startet opp indisk restaurant fredag den 13. januar 1995, den første i Kristiansand. Ble premiert med å være Norges beste kjøkkken av Magasinet, Dagbladet oktober 2010.

Startet opp ferdigmat konseptet Taste of India i 2005. Er nå representert i alle kjedene, leverer til store hoteller som Plaza, flere kantiner, storkiosker, Kristiansand dyrepark osv.

Eksporterer til Danmark, har levert på SAS sine flygninger fra København til New Dehli.

Ble kåret til årets grunder på sørlandet i 2008.

Åpnet Flavours of India (restaurant) i Arendal i 2010.

Har gått på par smell under denne reisen men vist styrke ved å komme sterkere tilbake og ikke ha gitt opp

Jens Martin Johnsrud
Var med og etablerte bedriften Stereo Skiis. Er lokalisert i Odal Næringshage.

Stine Mølstad
Bor i Ringsaker. Driver forretningsvirksomhet med utgangspunkt i egen gård. Produserer blant annet solbær og solbærbaserte produkter

Andreas Wiese
Jeg er utdannet samfunnsøkonom fra universitetet i Stirling i Skottland. Startet for åtte år siden fiskeforedling og fiskeeksport med selskapet Lean Fish AS i Finnmark sammen med min kone Lene. Nå i 2011 er fiskebruket solgt, og vi har kjøpt et gårdsbruk i Skjolden innerst i Sognefjorden med melkekyr og sauer. Undertegnede er dermed gårdbruker på heltid fra og med høsten 2011.

 

Til toppen