Historisk arkiv

Mandal sjekker ut

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Mandal kommune gikk som første kommune ut av ”Saman om ein betre kommune” ved årsskiftet. Siden Nærværsprosjektet startet opp i november 2003 har kommunen jobbet systematisk med nærvær og sykefravær.

Mandal kommune gikk som første kommune ut av ”Saman om ein betre kommune” ved årsskiftet.  Siden Nærværsprosjektet startet opp i november 2003 har kommunen jobbet systematisk med nærvær og sykefravær.

 

I 2007 startet kommunen opp Tillitsprosjektet. I den forbindelse fikk kommunalt ansatte tillatelse fra Arbeidsdepartementet til å likestille egenmelding og legemelding ved egen sykdom. Dette betyr at man i teorien kan benytte egenmelding 365 dager i året. Gjennom delprosjektet ”Aktivt og trygt tilbake” har kommunen dessuten tilbudt trening, aktivitet og slankekurs. Til sammen deltok over 80 ansatte på de ulike aktivitetene.


Det gjennomsnittlige totale sykefraværet i Mandal kommune endte i 2012 på 5,6 prosent.  Dette var 0,4 prosent under målsettingen i Tillitsprosjektet – og noe kommunen har grunn til å være svært fornøyd med.


- Vi er overbevist om at vår satsing på fysisk aktivitet og det ansvaret hver enkelt av oss har for å holde maskineriet ved like, har hatt stor betydning, sier personalleder Kirsti Bauer-Nilsen til Kommunal Rapport.


Når kommunen nå avslutter sin deltagelse i Saman om ein betre kommune opphører også Tillitsprosjektet som prosjekt.  Kommunen fortsetter med 365 dagers egenmelding, men nå som en del av ordinær drift.

 

Les sluttrapporten fra Mandal kommune (PDF)