Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Mandal sjekker ut

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Mandal kommune gikk som første kommune ut av ”Saman om ein betre kommune” ved årsskiftet. Siden Nærværsprosjektet startet opp i november 2003 har kommunen jobbet systematisk med nærvær og sykefravær.

Mandal kommune gikk som første kommune ut av ”Saman om ein betre kommune” ved årsskiftet.  Siden Nærværsprosjektet startet opp i november 2003 har kommunen jobbet systematisk med nærvær og sykefravær.

 

I 2007 startet kommunen opp Tillitsprosjektet. I den forbindelse fikk kommunalt ansatte tillatelse fra Arbeidsdepartementet til å likestille egenmelding og legemelding ved egen sykdom. Dette betyr at man i teorien kan benytte egenmelding 365 dager i året. Gjennom delprosjektet ”Aktivt og trygt tilbake” har kommunen dessuten tilbudt trening, aktivitet og slankekurs. Til sammen deltok over 80 ansatte på de ulike aktivitetene.


Det gjennomsnittlige totale sykefraværet i Mandal kommune endte i 2012 på 5,6 prosent.  Dette var 0,4 prosent under målsettingen i Tillitsprosjektet – og noe kommunen har grunn til å være svært fornøyd med.


- Vi er overbevist om at vår satsing på fysisk aktivitet og det ansvaret hver enkelt av oss har for å holde maskineriet ved like, har hatt stor betydning, sier personalleder Kirsti Bauer-Nilsen til Kommunal Rapport.


Når kommunen nå avslutter sin deltagelse i Saman om ein betre kommune opphører også Tillitsprosjektet som prosjekt.  Kommunen fortsetter med 365 dagers egenmelding, men nå som en del av ordinær drift.

 

Les sluttrapporten fra Mandal kommune (PDF)

Til toppen