Historisk arkiv

Ny ordning i år: Du kan stemme fra 1. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Valgportalen - Stortings- og sametingsvalget

Dersom du ikke har mulighet til å stemme innenfor den ordinære perioden for forhåndsstemmegivning, og heller ikke på valgdagen, kan du fra 1. juli til og med 9. august henvende deg til kommunen og avtale tid for å stemme. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon!

Dersom du ikke har mulighet til å stemme innenfor den ordinære perioden for  forhåndsstemmegivning, og heller ikke på valgdagen, kan du fra 1. juli til og med 9. august henvende deg til kommunen og avtale tid for å stemme. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon!

Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Kommunene bestemmer tid og sted, og kunngjør informasjon om dette. Eksempel på steder er kommunale lokaler som rådhus, servicetorg og bibliotek. Det vil også være forhåndsstemmegivning på institusjoner som sykehus, sykehjem, fengsler og lignende. Syke og uføre kan sende søknad til kommunen om å få stemme hjemme. Du kan forhåndsstemme helt fram til 11. september.

Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. På valgdagen må du stemme i den kommunen du har registrert bostedsadresse den 30. juni. Du kan bare stemme én gang.

Husk å ta med legitimasjon!