Historisk arkiv

Statsbudsjettet:

3,3 millioner kroner i økt støtte til folkemusikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Riksscenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans med 2,56 millioner kroner til totalt 20,56 millioner kroner i 2011. Nye lokaler for Riksscenen ble ferdigstilt i 2010, og virksomheten er under oppbygging. Økningen skal gå til å styrke produksjon og formidling.

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Riksscenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans med 2,56 millioner kroner til totalt 20,56 millioner kroner i 2011. Nye lokaler for Riksscenen ble ferdigstilt i 2010, og virksomheten er under oppbygging. Økningen skal gå til å styrke produksjon og formidling.

Tilskuddet til knutepunktfestivalen Førde Internasjonale Folkemusikkfestival er økt med 0,63 millioner kroner til totalt 4,75 millioner kroner.

Strunkeveko, et arrangement for barn og unge som arrangeres av Valdres Folkemusikkarrangement A/S, får et tilskudd på 50 000 kroner.

Økningen av det statlige tilskuddet til folkemusikk i perioden 2005-2011 er på om lag 28,7 millioner kroner. Beløpet inkluderer etablering av Riksscenen og knutepunktstatus til Førde Internasjonale Folkemusikkfestival.

Tilskuddsordningen til arrangører under Norsk kulturråd er styrket med 5 millioner kroner i 2011, hvorav 3 millioner kroner er omdisponert fra Rikskonsertene (den offentlige konsertvirksomheten). Arrangørstøtteordningen er også en ordning der lokale folkemusikkarrangementer kan søke støtte.