Historisk arkiv

Statsbudsjettet:

Filmløftet fortsetter: 32 millioner mer til satsing på dokumentar, fjernsynsdrama og kinofilm

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Regjeringen fortsetter satsingen på film og foreslår en økning til filmfeltet på 32 millioner kroner.

Til sammen 659 millioner kroner foreslås bevilget til film- og medieformål i 2011. Av dette er 389 millioner kroner direkte støtte til audiovisuelle produksjoner via Norsk filminstitutt.

Tilskuddet gir blant annet rom for økning av produksjonsmidler til dokumentar, fjernsynsdrama og kinofilm, økning i midlene til regionale filmtiltak og innkjøpsordning for dataspill til bibliotekene.

Satsingen på norsk film de siste årene har vært viktig for å stimulere produksjon og utvikling av norske filmer og å støtte opp om norsk filmbransje. Økningen i filmbevilgningen bør gi mulighet til større variasjoner i filmenes budsjetter.

Kulturløftet II har som mål at det skal satses på filmmiljøer i regionene. Den regionale filmsatsingen er en del av den samlede nasjonale filmpolitikken. Regjeringen følger opp dette med å foreslå økning i bevilgningene til regionale filmtiltak også i 2011, med 4 millioner kroner.

Regjeringen foreslår dessuten å bevilge 2 millioner kroner til å innføre en innkjøps- og utlånsordning for dataspill i bibliotekene fra 2011.