Historisk arkiv

Statsbudsjettet:

Økning til litteratur i 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Regjeringen foreslår å øke tilskuddene til ny norsk skjønnlitteratur for barn og unge, litteraturfestivaler og litteraturhistorisk formidling.

Avsetningen til litteraturformål under Norsk kulturfond er økt med 5 millioner kroner til 154,9 millioner kroner. Innenfor avsetningen foreslår Kulturdepartementet at innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur for barn og unge økes med 1 million kroner og at støtten til litteraturfestivaler styrkes med 0,4 millioner kroner.

I tillegg foreslår Regjeringen å øke tilskuddet til Bjørnson-festivalen med ca. 0,250 millioner kroner.

Flere museer har ansvar for dikterhjem og bevaring og formidling av litteraturhistoriske samlinger:

  • Tilskuddet til Jærmuseet foreslås økt med 3 millioner kroner for å ivareta driftsansvaret for Garborg-senteret. Garborg-senteret har som mål å være en nasjonal formidlingsarena for å fremme interessen for Arne og Hulda Garborg. 
  • Tilskuddet til Maihaugen foreslås økt med 2,3 millioner kroner.  Økningen gir bl.a. rom for drift og formidlingsaktivitet med utgangspunkt i Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad. 
  • Nynorsk kultursentrum foreslås økt med 1 million kroner til arbeidet med å etablere et Olav H. Hauge-senter. Nynorsk kultursentrum har i forbindelse med planen om et Olav H. Hauge-senter inngått konsolideringsavtale med Olav H. Hauge-stiftelsen.