Historisk arkiv

Flere svømmeanlegg rehabiliteres og nye bygges

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

- Regjeringens målsetting om å fylle bassengene står fast. Undersøkelsen om svømmebassengene viser at tilstanden for flesteparten av svømmeanleggene våre er bra, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Svømmebassengundersøkelsen (.pdf)  

- Vi ser positive tendenser for svømmeanleggene. Kommunene kan søke tilskudd fra spillemidlene og benytte seg av rentekompensasjonsordningen fra Husbanken til rehabilitering av svømmeanlegg. I perioden 2006 og frem til i dag er det registrert 100 gjenåpnede anlegg mens det er åpnet 23 nye svømmeanlegg. Noen av de nedlagte anleggene er erstattet av et nytt, større anlegg, sier kulturministeren.

Kommunene driver både idrettsbasseng og opplæringsbasseng. Mange svømmeanlegg er mellom 30 og 40 år gamle og må derfor stenges for rehabilitering. - Den rødgrønne regjeringen har styrket kommuneøkonomien med i alt 42 milliarder kroner siden 2005. Undersøkelsen viser at vi er på rett vei og at flere anlegg blir rehabilitert nå enn tidligere. Det er viktig at kommunene har fokus på å fylle bassengene, sier Huitfeldt.

Bassengundersøkelsen viser at mange kommuner velger å stenge skolebassengene i perioder med liten aktivitet og starte svømmeundervisningen om høsten. 74 prosent av bassengene er åpne mellom 7-12 måneder i året. Tendensen er at større anlegg har lengre driftstid i løpet av året enn mindre anlegg. 86 prosent av svømmebassengene har åpent fem dager i uken eller mer.

Undersøkelsen om landets svømmebasseng er basert på en spørreundersøkelse foretatt av TNS Gallup på oppdrag fra Kulturdepartementet. Tallmaterialet bygger på rapporter fra 323 av 395 kommuner (81,8 prosent)og det er mottatt opplysninger om 711 av til sammen 842 basseng (84,4 prosent).