Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

580 millioner kroner til Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité i 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er i statsråd i dag tildelt 580 millioner kroner fra spillemidlene til idrettsformål i 2013. Dette er en økning på 14 millioner kroner sammenlignet med 2012.

Tilskuddet til NIF omfatter grunnstøtte til sentralleddet, idrettskretser og særforbund. Tilskuddet skal bidra til et bredt og omfattende aktivitetstilbud i regi av idrettslagene. Barn og ungdom er prioriterte målgrupper. I tillegg skal tilskuddet legge til rette for en etisk og faglig kvalifisert toppidrettssatsing.

- Med årets økte tildeling til NIF ønsker regjeringen å legge til rette for mer aktivitet i regi av den frivillige medlemsbaserte idretten, sier kulturminister Hadia Tajik.

- Økningen av tilskuddet skal bidra til å styrke det lokale idrettstilbudet for barn og ungdom. Det er særlig viktig at idretten prioriterer ungdomsgruppen. Styrking av aktivitetstilbudet for ungdom er en av hovedsatsingene både for idretten og for staten, sier kulturminister Tajik.

-Tilskuddet gir også grunnlag for å videreutvikle en etisk og faglig kvalifisert satsing på toppidrett i regi av Olympiatoppen. Økningen i tilskuddet til toppidretten gir grunnlag for å styrke Olympiatoppens satsing for utøvere med nedsatt funksjonsevne, avslutter statsråd Tajik.    

Til toppen