Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Arbeidsgruppe skal øke arrangørkompetansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

- Vi nedsetter en arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å styrke arrangørkompetansen rundt om i landet, sier kulturminister Hadia Tajik.

- Vi nedsetter en arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å styrke arrangørkompetansen rundt om i landet, sier kulturminister Hadia Tajik. Dette er en oppfølging av det nye Kulturløftet som ble lagt frem i august, der det blant annet heter at regjeringen vil ”legge til rette for økt arrangørkompetanse over hele landet”.

Arbeidsgruppen skal kartlegge feltet og hvilke behov arrangørene selv har for videre utvikling. De skal også vurdere tiltak som kan styrke samarbeid på tvers av sjangre, mellom arrangører og spillesteder, produksjons- og utøverleddet, sier kulturminister Hadia Tajik.

Festivalprodusent Christina Hætta skal lede gruppen, som for øvrig vil bestå av Line Endresen Normann fra Norsk Rockforbund, Tore Flesjø fra Norsk jazzforum, Åsne Kvamme fra organisasjonen Klassisk, Marit Vestrum fra FolkOrg, Thor Olav Fjellhøi fra Norsk Kulturhus Nettverk, Ådne Sekkelsten fra Norsk Scenekunstbruk og Torill Østby Haaland fra Nordnorsk kunstnersenter.

Christina Hætta har bakgrunn som festivalprodusent i Samisk Musikkfestival og i knutepunktfestivalen Riddu Riđđu Festivála. Hun har produsentutdanning fra Høgskolen i Harstad, og er for tiden prosjektleder i Thon Hotel Kautokeino med ansvar for ulike prosjekter innen kultur, nærings- og reiseliv.

Til toppen