Historisk arkiv

Statskog satser på næringsutvikling i Nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog SF satser seks millioner på næringsutvikling i Troms og Nordland, går det fram av Statskog SFs årsmelding for 2005.

Statskog satser på næringsutvikling i Nord

Statskog SF satser seks millioner på næringsutvikling i Troms og Nordland. Fylkeskommunene er svært fornøyd med engasjementet fra Statskog. Dette går fram av Statskog SFs årsmelding for 2005.

 

Skaper arbeidsplasser
- Det er svært positivt at Statskog på denne måten vil bidra til verdiskaping i Troms, sier fylkesråd for næring, irene Lange Nordahl.

- Vi ser fram til et tettere samarbeid med Statskog innen næringsutvikling. Målet er å utvikle flere gode prosjekt som gir verdiskaping og arbeidsplasser i regionen, sier fylkesråd for næring i Nordland, Sonja A. Steen.

Statskog logoStatskog har nylig inngått partnerskapsavtale med både Nordland og Troms fylkeskommune. Formålet er å styrke arbeidet med næringsutvikling i kommuner hvor Statskog er stor grunneier. Et konkret resultat er at foretaket vil bruke tre millioner til næringsutvikling i hvert av fylkene i 2006 - 2008. Fylkeskommunene skal administrere ordningene i samarbeid med Statskog.

Statskog
Statskog har grunnbokshjemmelen til ca. 110 000 km2, eller vel 1/3 av fastlands-Norge. Statskog eies av staten og styres av Landbruks- og matministeren gjennom foretaksmøtet.