Historisk arkiv

NOFIMA: Ny konsernsjef for NOFIMA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

NOFIMA: Styret i NOFIMA har ansatt professor dr.philos. Ørjan Olsvik som konsernsjef for det nye blågrønne forskningskonsernet. Olsvik kommer fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Tromsø og tiltrer 1. januar 2008.

NOFIMA: Styret i NOFIMA har ansatt professor dr.philos. Ørjan Olsvik som konsernsjef for det nye blågrønne forskningskonsernet. Olsvik kommer fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Tromsø og tiltrer 1. januar 2008.

Ørjan Olsvik er professor ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Tromsø, og har erfaring fra universitets- og forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt, blant annet har  Olsvik tidligere vært professor ved Norges veterinærhøgskole i Oslo. Han har i mange år arbeidet med matrelaterte sykdommer i USA, Afrika og Latin-Amerika og har erfaring fra både forsknings- og industribedrifter og god innsikt i mange aspekter knyttet til kommersialiseringsprosesser.

 - Jeg gleder meg til å gå løs på denne krevende oppgaven”, sier Olsvik i nyhetsbrev fra NOFIMA av 5. september 2007: - Det ligger et stort uutnyttet potensial i å forene kompetanse fra blå og grønn sektor. NOFIMA-instituttene har en spennende forskningsprofil. Med dyktige medarbeidere og ledere, fremtidsrettede strategier og gode relasjoner til næringene er jeg sikker på at det nye konsernet vil bidra til økt verdiskaping innen begge næringer.

               

Ørjan Olsvik, konsernsjef i NOFIMA. Foto: Fiskeriforskning
Ørjan Olsvik, konsernsjef i NOFIMA.
Foto: Fiskeriforskning

Liv Ulriksen er konstituert som adm.dir. i NOFIMA fra 1. september til 31. desember 2007. Hun har tidligere vært økonomidirektør i NOFIMA og ass.dir. i Fiskeriforskning.

NOFIMA er et nytt næringsrettet forskningskonsern som skal øke konkurransekraften for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien gjennom forskning i verdensklasse og leveranser av verdiskapende tjenester. Aksjeselskapet NOFIMA er etablert for å realisere konsernet. Nytt konsern skal være operativt innen 01.01.2008. NOFIMA er et midlertidig navn på konsernet. NOFIMA eies av staten ved Fiskeri- og kystdepartementet som forvalter sitt eierskap i tett samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

NOFIMA: Styret i NOFIMA har ansatt professor dr.philos. Ørjan Olsvik som konsernsjef for det nye blågrønne forskningskonsernet.