Historisk arkiv

FAO: Internasjonal fotokonkurranse om poteten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

FAO: FNs matvare- og landbruksorganisasjon utlyser en internasjonal fotokonkurranse i anledning det internasjonale potetåret 2008. Konkurransen skal belyse potetens rolle som kilde til mat, sysselsetting og inntekt i utviklingsland. (13.03.2008)

FAO lanserte 12. mars en internasjonal fotokonkurranse i samarbeid med FNs markering av det internasjonale potetåret 2008. 

Det internasjonale potetåret (IYP 2008) skal øke den globale bevisstheten om potetens nøkkelrolle for jordbruk, økonomi og for en sikret tilgang til mat. Markeringen skal også bidra til å fremme mer effektive systemer for potetproduksjon for å hjelpe land mot å nå millenniumsmålene.

Fotokonkurransen inviterer fotografer til å fange hensikten med det internasjonale potetåret gjennom bilder som illustrerer potetens biologiske mangfold, potetprodukter, handel, markedsføring, konsum og bruk av potet.

Landbruks- og matdepartementet deltar i markeringen av det internasjonale potetåret og planlegger flere tiltak fra april og ut 2008 i samarbeid med underliggende virksomheter, Opplysningskontoret for frukt og grønt, forskningsinstitusjoner og andre samarbeidspartnere.

FAO lanserte 12. mars en internasjonal fotokonkurranse i samarbeid med FNs markering av det internasjonale potetåret 2008.