Historisk arkiv

Jordbruk: Stor seteraktivitet i Nord-Østerdalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Fylkesmannen har gjennom sin setersatsing jobbet aktivt for å stimulere til økt aktivitet på setrene i Hedmark. Sommersesongen 2007 var preget av et stort utbud av aktiviteter og opplevelser i seterområdene.

Jordbruk: Fylkesmannen har gjennom sin setersatsing jobbet aktivt for å stimulere til økt aktivitet på setrene i Hedmark. Sommersesongen 2007 var preget av et stort utbud av aktiviteter og opplevelser i seterområdene. Matservering, kulturopplevelser, fjell, natur og dyr har vært på agendaen til de besøkende. 

Seterdrift og reiseliv
Hovedtyngden av setrene i fylket er konsentrert til områdene nord i fylket. Nord-Østerdalen har mange aktive seterbruk med mjølkeproduksjon og dyr på beite. Setrene er ofte konsentrert i seterdaler eller setergrender med tilhørende særegent kulturlandskap. Gjennom tilskuddssystemet har staten stimulert til å opprettholde den tradisjonelle seterdriften med mjølkeproduksjon.

I tillegg til dette har fylkesmannen i Hedmark gjennom to år gitt tilskudd til setre som vil satse på økt aktivitet på setrene sine, - da oftest knyttet til reiseliv.

Jordbruk: Fylkesmannen har gjennom sin setersatsing jobbet aktivt for å stimulere til økt aktivitet på setrene i Hedmark.