Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2008 skal kåre beste veikro

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Ganefart 2008 skal finne fram til de beste spisestedene langs veiene i hele Norge i sommer. Konkurransen er et tiltak for å profilere norsk mat og matkultur. Siste frist for innlevering av forslag er 20. august.

Mat: Ganefart 2008 skal finne fram til de beste spisestedene langs veiene i hele Norge i sommer. Konkurransen skal profilere norsk mat og matkultur. Siste frist for innlevering av forslag er 20. august 2008.

Lokale råvarer og mattradisjoner
Konkurransen Ganefart 2008 skal inspirere spisesteder langs norske veier til å legge seg litt ekstra i selen. Konkurransen setter søkelys på menyer med basis i norske råvarer og lokal matkultur. Andre kriterier som blir lagt til grunn for kåring av de beste spisestedene langs norske veier er evne til fornyelse, historieformidling knyttet til maten og stedet, spisestedets miljø og estetikk. Dessuten teller gjestfrihet og evnen til å gi gjestene en "god følelse totalt sett".

I 2006 vant Bios cafe på Storslett i Troms og Sans Bergmanskroa i Løkken i Sør-Trøndelag. I år skal det i tillegg til en nasjonal vinner også kåres regionale vinnere.

Per idag er det kommet inn om lag 650 tips fra publikum om gode spisesteder. Av disse har 96 til nå tatt aktive skritt for videre deltakelse i konkurransen. Oppland fylke har flest påmeldte, med hele 18 serveringssteder.

Send sms
Norges Bygdekvinnelag har prosjektansvaret for konkurransen i 2008, og medlemmer over hele landet er nå engasjert med å finne frem til gode spisesteder utenfor de store byene. I tillegg kan alle og enhver nominere, også utenlandske turister. Det er utarbeidet kort informasjon om konkurransen på engelsk som distribueres via noen sentrale turistinformasjonskontor.

Kandidater kan nomineres ved å sende en sms til 400 38 830 eller en e-post til ganefart@bygdekvinnelaget.no. Nominasjonen pågår fra 13. mai til 20. august 2008. De beste i hver region oppsøkes av en jury og regionale vinnere kåres. Den nasjonale vinneren vil bli kåret under reiselivskonferansen på Røros i oktober 2008.

Mat: Ganefart 2008 skal finne fram til de beste spisestedene langs veiene i hele Norge i sommer.