Historisk arkiv

Mat: Lyser ut forskningsmidler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Norske forskere får konkurrere om å få finansiert forskning innen mattrygghet innenfor en ramme på 6 millioner kroner. De har tiden fram til 15. september på å utforme en søknad som passer innenfor de fire teamene innen mattrygghet Norge får anledning til å delta innenfor.

Mat: Norske forskere får konkurrere om å få finansiert forskning innen mattrygghet innenfor en ramme på 6 millioner kroner. De har tiden fram til 15. september på å utforme en søknad som passer innenfor de fire teamene innen mattrygghet Norge får anledning til å delta innenfor.

The European Research Area (ERA) er en av mange samarbeidsformer innen forskning innen EUs 7. rammeprogram. ERA koordinerer utlysninger innen forskningsfelt av relevans for hele Europa. Alle søknadene til ERA-utlysningene må ha deltakere fra minst to europeiske land. SAFEFOODERA er en av ERA-nettene i The European Research Area. Norge deltar i dag i 24 ERA-net og har norsk deltakelse i 4 prosjekter i SAFEFOODERA.

Det lyses totalt ut 8 millioner euro eller om lag 50 millioner norske kroner til forskning på mattrygghet for 2008. Av de ni temaene som ble lyst ut 19. juni har norske forskningsprosjekter mulighet til å delta i fire. De fire temaene det nå lyses ut forskningsmidler for er kontaminanter i mat, effekten av klimaendringer på mat, analyser om risiko og fordel og sporing. Prosjektets varighet er maksimum to år, og de norske deltakerne i disse internasjonale prosjektene konkurrerer om 6 millioner kroner. 

Matprogrammet i Norges Forskningsråd er samarbeidspartner i SAFEFOODERA. Matprogrammet har ansvar for nærings- og forvaltningsrettet forskning i hele verdikjeden fra forbruker til primærproduksjon for landbruksbasert matproduksjon og sjømat.

Landbruks- og matdepartementet prioriterer internasjonalt samarbeid innen landbruks- og matforskning for å sikre høy kvalitet og innovasjonsgrad. Mat, helse og forbruker er en av de fem temaområdene i departementets forskningsstrategi 2007-2012, og hovedmålet er trygg mat med god kvalitet produsert på en etisk forsvarlig måte. Særlig i lys av sykdomsutbrudd som E.coli i 2006 er det viktig med forskning på smitte via mat og sporing av smittekilder.

Mat: Norske forskere får konkurrere om å få finansiert  forskning innen mattrygghet innenfor en ramme på 6 millioner kroner.