Historisk arkiv

Næringsutvikling: 200 000 til Grønn entré i Hedmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Landbruks- og matdepartementet har vedtatt å gi 200 000 kroner til prosjektet "Grønn entré" i Hedmark.

Næringsutvikling: Landbruks- og matdepartementet har vedtatt å gi 200 000 kroner til prosjektet "Grønn entré" i Hedmark.

Formålet med prosjektet er å få langtidssykmeldte og langtidsledige tilbake i arbeid ved bruk av gården som ressurs. Prosjektet ønsker blant annet å bidra til rydding av kulturlandskap rundt Finnskogleden slik at flere får glede av den flotte naturen i området.

Unike tjenester
Med landbrukets ressurser som utgangspunkt har vi spesielt gode muligheter til å produsere unike tjenester til storsamfunnet. En levende gård gir et mangfold av muligheter, aktiviteter og meningsfylte arbeidsoppgaver. Ingen tilbud er like, alle kan skreddersys, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. - Tilbud som jeg mener vil bli viktigere og viktigere for et samfunn der vi ser at stadig flere faller utenfor arbeidslivet.

Ulike studier utført ved blant annet Universitetet for miljø- og biovitenskap viser at natur og landbruk kan ha positiv påvirkning på mennesker i vanskelige livssituasjoner,. Prosjektet skal resultere i en håndbok i samarbeid mellom gårdbruker og kommune, til hjelp og inspirasjon for andre kommuner som kunne tenke seg å prøve lignende tiltak

Prosjektet Grønn Entré i Hedmark er en videreføring av Interregprosjekter for Hedmark, Dalarna og Värmland.

Bygdeutviklingsmidler
De sentrale BU-midlene for 2008 er knyttet til matpolitiske prosjekter, areal og bosettingstiltak i distriktene, samt prosjekter knyttet til næringsutviklingstiltak. Det kreves at prosjektene har god forankring hos Fylkesmannen og/eller kommuner. Det er for 2008 satt av ca 2,55 millioner prosjekter for bosettings og næringsutviklingstiltak og 1,5 millioner til matpolitiske prosjekter.

Bygdeutviklingsmidler er en del av jordbruksavtalen. I 2008 utgjør potten 407 millioner kroner. Av dette fordeles en pott på 380 millioner kroner fylkesvis, mens de sentrale BU-midlene utgjør 27 millioner kroner. I tillegg kommer rentestøtte for en låneramme på 700 millioner kroner.

Næringsutvikling: Landbruks- og matdepartementet har vedtatt å gi 200 000 kroner til prosjektet "Grønn entré" i Hedmark