Historisk arkiv

Inn på tunet en politisk hjertesak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Inn på tunet: - Mange har opplevd personlig vekst, fått framtidstro og ikke minst knyttet nære og gode bånd til gården, dyrene og til vertskapet på Inn på tunet-gårder. Derfor er Inn på tunet en politisk hjertesak for meg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Inn på tunet: - Mange har opplevd personlig vekst, fått framtidstro og ikke minst knyttet nære og gode bånd til gården, dyrene og til vertskapet på Inn på tunet-gårder.  Derfor er Inn på tunet en politisk hjertesak for meg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøkte tirsdag 11. august Mattisrud tilhørende Rustadstuen Gård på Løten. På småbruket Rustadstuen er det utover sauehold og grasdyrking etablert flere prosjekter; Mosstova foredling og salg av lammekjøtt, Levende læring, Inn på tunet og Mattisrud, et tidligere småbrukermuseum som nå skal benyttes til Grønn trapp. 

Levende læring er et forpliktende og strukturert samarbeid mellom skole og småbruk, - et undervisningsopplegg som gir elevene alternative læringsarenaer og arbeidsmåter for å nå målene i læreplanen. Inn på tunet er et tilbud som gis til barn og unge etter vedtak i forhold til lov om barnevern eller lov om sosiale tjenester. Grønn Trapp er et rehabiliteringsprosjekt med meningsfulle arbeidsoppgaver i frisk natur.

Inn på tunet: - Inn på tunet er en politisk hjertesak for meg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.