Historisk arkiv

Næringsutvikling: Et løft for Inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: - Regjeringen ønsker å utnytte landbrukets ressurser til beste for storsamfunnet. Derfor satser vi på Inn på tunet, sier Ola T. Heggem. Han åpnet i dag landskonferansen for Inn på tunet.

Næringsutvikling: - Regjeringen ønsker å utnytte landbrukets ressurser til beste for storsamfunnet. Derfor satser vi på Inn på tunet, sier Ola T. Heggem, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet. Han åpnet i dag landskonferansen for Inn på tunet.

Heggem hadde gode nyheter med seg til konferansen. Årets jordbruksavtale er en milepæl for Inn på tunet. Partene ble enige om storsatsingen ”Inn på tunet-løftet i kommunene”. Løftet skal styrke arbeidet med tjensteutviklingen i kommunene, og bevisstgjøre kommunene på tjenester innenfor grønn omsorg, grønt arbeid og grønn læring.

Det er satt av 5 millioner kroner året i tre år over jordbruksavtalen. Innovasjon Norge har fått i oppdrag å lede arbeidet med å lage mandat for og organisere løftet slik at både tilbydere (bønder), kjøpere (hovedsakelig kommuner) og brukere blir involvert. 

    Næringsutvikling: Statssekretær Ola T. Heggem. Foto: Torbjørn Tandberg
Næringsutvikling: - Regjeringen ønsker å utnytte landbrukets ressurser til beste for storsamfunnet. Derfor satser vi på Inn på tunet, sier statssekretær Ola T. Heggem. Foto: Torbjørn Tandberg

En milepæl
- Dette er en milepæl for ”Inn på tunet”. En av 10 har psykiske helseproblemer, vi har et stort behov for dagaktivitetstilbud til demente, en tredjedel av elevene i videregående avbryter skolegangen, mange trenger tilrettelagte arbeidsoppgaver og arbeidstrening. Landbruket kan tilby noe svært mange etterspør, sier Heggem.

Næringsutvikling: Regjeringen ønsker å utnytte landbrukets ressurser til beste for storsamfunnet.