Historisk arkiv

Næringsutvikling: Skal kartlegge bygdeturismenæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Distriktssenteret har bestilt en kartlegging av aktiviteter og tilbud innen bygdeturisme og gardsmat fra Senter for Bygdeforsking. Undersøkelsen skal dokumentere status og utviklingstrekk innenfor næringsvirksomheten.

Næringsutvikling: Distriktssenteret har bestilt en kartlegging av aktiviteter og tilbud innen bygdeturisme og gardsmat fra Senter for Bygdeforsking. Undersøkelsen skal dokumentere status og utviklingstrekk innenfor næringsvirksomheten. 

Som et ledd i å få økt innsikt i status og potensialet for bygdeturismenæringen, har Distriktssenteret bestilt en kartlegging aktiviteter og tilbud innen bygdeturisme og gardsmat basert på informasjon fra næringsaktørene selv. Senter for Bygdeforsking i Trondheim vil samarbeide med Norsk Bygdeturisme og gardsmat for å finne fram relevante tall for næringen. Innovasjon Norge og NHO Reiseliv er med i referansegruppen.

Skal dokumentere status og utviklingstrekk
Kartleggingen skal dokumentere status og utviklingstrekk innenfor næringsvirksomhet knyttet til bygdeturisme og gardsmat i Norge. 

- Det er allment kjent at svært mange av de små bedriftene i dag ikke blir fanget opp at andre reiselivsstatistikker, skriver Distriktssenteret. Status i denne kartleggingen skal knyttes opp mot indikatorer som type aktører, omfang, antall årsverk, omsetning, gjennomførte utviklingstiltak, fremtidige utfordringer og potensial. 

Kartleggingen forventes å kunne danne grunnlag for fremtidige anbefalinger og prioritering av tiltak for næringen. Senter for Bygdeforsking jobber i disse dager med å utarbeide spørreskjema for undersøkelsen. Relevante bedrifter og andre oppfordres om å ta kontakt med Senter for Bygdeforsking for å bidra inn mot undersøkelsen.

Kompetansesenter for distriktsutvikling
Distrikssenteret er opprettet av Regjeringen ved Kommunal- og regionaldepartementet og skal være et kompetansesenter for distriktsutvikling. Distriktssenteret skal være en støtte for initiativtakere til lokale utviklingstiltak. Distriktssenteret er et kompetansesenter som skal samle, ordne og dele fakta og erfaringer fra vellykkede prosjekt i distriktene. Distriktssenterets viktigste målgruppe er kommunene i distrikts-Norge. Senteret skal støtte opp om lokal utviklingskraft og lokale initiativ. Senteret er lokalisert i Steinkjer, Sogndal og Alstahaug.

Næringsutvikling: Distriktssenteret har bestilt en kartlegging av aktiviteter og tilbud innen bygdeturisme og gardsmat fra Senter for Bygdeforsking.