Historisk arkiv

Reindriftsavtalen til Stortinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reindrift: Regjeringen har i dag lagt fram St. prp. nr 76 (2008-2009) Om reindriftsavtalen 2009/2010. - Årets reindriftsavtale gir grunnlag for en fortsatt positiv utvikling av reindriften, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Reindrift: Regjeringen har i dag lagt fram St. prp. nr 76 (2008-2009) Om reindriftsavtalen 2009/2010 og om endringer i statsbudsjettet for 2009 m.m.

- Årets reindriftsavtale gir grunnlag for en fortsatt positiv utvikling av reindriften. Avtalen viderefører en dreining av virkemidlene der vi legger større vekt på næringsutvikling og tilrettelegging for de reindriftsutøverne som har reindrift som hovednæring, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Økt omsetning av kjøtt
De viktigste målene i reindriftsavtalen er å legge til rette for økt omsetning av reinkjøtt, samt stimulere næringen til størst mulig slakteuttak og verdiskaping innenfor gitte rammer.

I Vest Finnmark reinbeiteområde erstattes de tidligere ordningene med kalveslaktetilskudd og tidligslaktetilskudd av et nytt tilskudd hvor reineierne må oppfylle et fastsatt slaktekrav. Dette er innført for å gi en kraftigere stimulans til alle reineiere i området for å redusere og tilpasse reintallet.

Avtalen gir også en betydelig bedring i økonomien til reinbeitedistriktene. Distriktene har en viktig rolle i arbeidet med oppfølging av ny reindriftslov. Etter loven skal distriktene utarbeide bruksregler for ressursforvaltningen.

Reindrift: Regjeringen har i dag lagt fram St. prp. nr 76 (2008-2009) Om reindriftsavtalen 2009/2010.