Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Skog: Tid for spiselige matsopper

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Høsten er høysesong for sanking av spiselige matsopper. Norsk sopp- og nyttevekstforbund har oppdatert sin sin nettside med nyttig informasjon om spiselige matsopper, soppkontroller, arrangementer og annet knyttet til sopp.

Skog: Høsten er høysesong for sanking av spiselige matsopper. Sopp kan utgjøre det lille ekstra tilbehøret til et godt måltid. Norsk sopp- og nyttevekstforbund har oppdatert sin nettside med nyttig informasjon om spiselige matsopper og arter du bør unngå å plukke. Her finner du også informasjon om soppkontroller, sopp-arrangementer og annet. 

Norsk sopp- og nyttevekstforbund har fått nye nettsider, og her finner du nyttig informasjon om spiselige matsopper og hvilke parter du bør unngå å plukke. Her finner du også informasjon om soppkontroller, sopp-arrangementer og –turer og annet.

-Spiselige matsopper er velsmakende skatter fra skogens spiskammers. En tur ut i skog og mark er både sunt og nyttig. Gjør deg kjent med spiselige matsopper – og dra på skattejakt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Høsten er høysesong for sanking av spiselige matsopper fra skog og mark. Flere av disse er gode, og kan utgjøre det lille ekstra tilbehøret til et godt måltid. Det fins mange gode arter matsopper i Norge, men ikke alle er godt nok kjent med disse. Heldigvis fins det flere nettsteder som gir nødvendig informasjon om identifikasjon og tilbereding av sopp. Blant andre gir nettsidene til Norsk sopp- og nyttevekstforbund og Matportalen god oversikt både over spiselige matsopper og hvilke sopper som bør unngås. Fra Matportalen kan du også laste ned en nyttig sopp-plakat.

Skog: Steinsopp. Foto: LMD.
Skog: Steinsoppen (Boletus edulis) er den mest ettertraktede matsoppen i Syd-Europa, og finnes også over hele landet i Norge. Foto: LMD.    

Skog: Høsten er høysesong for sanking av spiselige matsopper. Sopp kan utgjøre det lille ekstra tilbehøret til et godt måltid. Norsk sopp- og nyttevekstforbund har oppdatert sin nettside med mye nyttig informasjon.

Til toppen