Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

God sommer for bygdeturisme og gardsmat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

HANEN - Bransje- og markedsorganisasjonen for bygdeturisme og gardsmat - har nettopp gjennomført en medlemsundersøkelse som viser at det har gått meget bra for deres medlemsbedrifter i sommer. Nær 80 prosent av bygdeturisme- og gardsmattilbyderne svarte at sommeren 2010 var som i 2009 eller bedre.

- Landbruk og reiseliv er gode distriktsnæringer, fordi de tar hele landet i bruk, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. - Til sammen har vi mye å by på, for det vi selger er opplevelser i rein natur, et kulturlandskap holdt i hevd, lokal mat og mattradisjoner, kulturminner og norsk kulturarv pluss aktiviteter til lands og til vanns, sier Brekk.

    Syltet Gresskar
Syltet gresskar. Foto: LMD

Sommeren 2010 bedre enn forventet
Før sommersesongen forventet 31 prosent av medlemmene i HANEN at sommeren 2010 ville bli litt eller mye bedre enn i 2009. Undersøkelsen fra september 2010, viser at det har gått betydelig bedre. Tallene viser at sommeren 2010 var litt eller mye bedre enn i 2009 for vel halvparten av de som svarte (52 prosent), mens  27 prosent  hadde en sommer i år omtrent som i 2009.

Videre viser undersøkelsen at 63 prosent av bedriftene er ganske eller svært optimistiske når det gjelder fremtiden for deres egen virksomhet.