Historisk arkiv

Gode avlingsutsikter i Hedmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det ser ut til å bli bra avlinger av de fleste vekster i Hedmark i år, rapporterer Fylkesmannens landbruksavdeling i siste fylkesnytt. I juli har det vært en spesiell kombinasjon av varmt og fuktig vær som har ført til en vekst Hedmark ikke har sett maken til.

Det ser ut til å bli bra avlinger av de fleste vekster i Hedmark i år, rapporterer Fylkesmannens landbruksavdeling i siste fylkesnytt.  I juli har det vært en spesiell kombinasjon av varmt og fuktig vær som har ført til en vekst Hedmark ikke har sett maken til.

Til tross for varmt og fuktig vær var det lenge lite sjukdommer og skadedyr. Det var og lite overvintringsskade på eng i Hedmark, men førsteslåtten ble noe variabel pga. sen utvikling av enga i vår. Annenslåtten er bra, men det har vært problemer med å høste til rett tid. Bakketørking av høy har vært vanskelig. Det meste av kornet i Hedmark ble sådd i de første to ukene i mai og den åkeren, spesielt hveten, ser veldig bra ut.

Vekstkontroll
Fylkesagronom Lars Martin Hagen kontrollerer et parti settepoteter av sorten Innovator i Våler. Foto: Hans Arne Krogstie.

Forsidebilde: Birger Aareklett, Samfoto