Historisk arkiv

Lars Peder Brekk til Sogn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøker Sogn tirsdag 17. august. Dagen starter i Leikanger med vandring i kulturlandskap i området Grinde-Engjasetet og besøk hos en av Sogns mange bringebærprodusenter.

Program tirsdag 17. august, Leikanger.

Ca. kl. 10.00:

Sogn er det største området for moderne produksjon av bringebær. Brekk besøker Elin Falkgjerdet og Olav E. Gjerde, Njøsavegen 28 i Leikanger. De har ca 8 dekar bringebær i plasttunnel. Innhøstingen vil være i full gang. Salget av friske bringebær er tidoblet på seks år og hundredoblet på ti år ifølge store bransjeaktører.Til stede er også Nina Heiberg ved Njøs frukt- og bærsenter som er en av de ledende på bringebær i Norge. Det blir gode fotomuligheter.

Avreise fra bringebæråkeren blir ca 11.15.

Fra kl. 12.00 og utover

arrangeres det samling for representanter fra samtlige 22 utvalgte kulturlandskap i Leikanger. Brekk deltar på første dagen av nettverkssamlingen som er lagt opp som en befaring i ett av de 22 områdene.

Hensikten er å bevare landskapstyper som er blitt til gjennom lang tids bruk, men som ikke er så alminnelig i dagens jordbruk. Det er både snakk om å bevare biologisk mangfold, byggeskikk og annen kultur. Bevaringen skjer ved at arealene blir satt i stand/holdt i hevd ved bruk av gamle metoder for bygningsbevaring og dyrking. Det brukes 14 millioner kroner over statsbudsjettet i 2010 for å støtte opp om dette arbeidet.


Pressen er hjertelig velkommen til å delta på alle arrangementene.

Grinde - Engjasete, Leikanger kommune, Sogn og Fjordane
Nettverkssamlingen 17. august er lagt opp som en vandring i gammelt kulturlandskap i området Grinde-Engjasetet i Leikanger.  Foto: Leif Hauge.

Pressekontakt for landbruks- og matministeren:  
Seniorrådgiver Gunnar Syverud, tlf.: 90 95 47 13