Historisk arkiv

Veksthus-tomater uten rester av plantevernmidler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Ingen rester av plantevernmidler i tomat, to funn under tillatt grenseverdi i agurk og tomat. Det er status fra ”Overvåkingsprogrammet for rester av plantevernmidler”. - Et skritt i riktig retning, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Ingen rester av plantevernmidler i tomat, to funn under tillatt grenseverdi i slangeagurk. Det er status fra ”Overvåkingsprogrammet for rester av plantevernmidler”. - Et skritt i riktig retning, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Resultatene fra "Overvåkingsprogrammet for rester av plantevernmidler i næringsmidler” som Bioforsk utfører på oppdrag fra Mattilsynet, viser rester av plantevernmidler i to av 23 prøver av norsk slangeagurk i 2009. Det ble ikke gjort noen funn av plantevernmiddelrester i norsk tomat.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er godt fornøyd med at det er gjort få funn av plantevernmiddelrester og at det ikke er gjort noen funn som bryter med bestemmelsene.

- Dette viser at arbeidet for å sikre kompetent og minimal bruk av plantevernmidler nytter. Målet er ikke bare redusert bruk av plantevernmidler, men også å redusere risikoen når de blir brukt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

     Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er godt fornøyd med at det er gjort få funn av plantevernmiddelrester og at det ikke er gjort noen funn som bryter med bestemmelsene. Foto: Torbjørn Tandberg

14 prosjekter for å redusere bruken av plantevernmidler
Landbruks- og matdepartementet har for 2010 fordelt 7,5 millioner kroner på 14 prosjekter for å få redusert bruk av plantevernmidler. De ulike prosjektene skal bidra til å nå målene i Handlingsplan for redusert risiko ved bruk av plantevernmidler (2010-2014).

Forsidebilde: Frukt.no.