Historisk arkiv

Ny nasjonal strategi for Inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet tar nå initiativ til en Nasjonal strategi for Inn på Tunet. – Vi ønsker en forpliktende, felles politikk for flere departement om utvikling av disse viktige tilbudene, sier statssekretær Ola T. Heggem.

Inn på tunet løftet logo

Landbruks- og matdepartementet tar nå initiativ til en Nasjonal strategi for Inn på Tunet. - Vi ønsker en forpliktende, felles politikk for flere departement om utvikling av disse viktige tilbudene, sier statssekretær Ola T. Heggem.

- Statsråder i andre departement har ved flere anledninger satt Inn på tunet på dagsorden og uttrykt stor tro på disse tjenestene. Nå ønsker vi en forpliktende, felles politikk for flere departement om utvikling av disse viktige tilbudene for samfunnet. Skole-, helse-og omsorgs- og  arbeids-og velferdssektoren må i enda større grad selv være med å utvikle innholdet i tjenestene, sier Heggem.

Et satsingsområde
Inn på tunet er et satsingsområde for Landbruks-og matdepartementet fordi det kan være med å løse viktige samfunnsutfordringer og bidra til meningsfulle arbeidsplasser ved siden av det tradisjonelle landbruket. - Innovasjon og forskning er nøkkelord for det videre arbeidet med utvikling av inn på tunet tjenester, sier Heggem.

Nasjonal konferanse
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag arrangert i mai i år en nasjonal konferanse for Inn på tunet satsingen, og hvor hovedtemaet var forskning og innovasjon.

Forsidefoto: Torbjørn Tandberg.