Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

SOS julemat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Hva gjør du når kalkunen ikke er helt tint når den burde vært i ovnen? Blir pinnekjøttet uspiselig når du har glemt å vanne det ut? Kan ribba stekes på gasskomfyr?

Hva gjør du når kalkunen ikke er helt tint når den burde vært i ovnen?  Blir pinnekjøttet uspiselig når du har glemt å vanne det ut? Kan ribba stekes på gasskomfyr?

Dette og mange andre spørsmål får du svar på ved å ringe 800 33 808,- gratis tipstelefon for usikre julematkokker.

Hver dag fra 1. desember og gjennom hele jula fra kl 9.00 til kl 17.00 vil det være matfaglige eksperter fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt som kan svare på dine spørsmål.

- Å steke den perfekte juleribba kan være en utfordring. Mange er bekymret for svoren, eller for at pinnekjøttet blir tørt. Men det er ikke så vanskelig, hvis du følger oppskriften, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

I en helt ny undersøkelse Synovate har gjort for MatPrat kommer det frem at i 94 prosent av norske hjem lages det matretter i julen som man ikke tilberedere resten av året. Står man fast, ringer omtrent halvparten til mor eller andre nære slektninger.  SOS Julemat kan dermed bli en avlastning for mor.

    

 

Ribbe
Ribbe.

Pinnekjøtt
Pinnekjøtt. 

Helstekt kalkun
Kalkun.

Alle foto: matprat.no

 

Til toppen