Historisk arkiv

God start på vekstsesongen i Telemark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Våronna i Telemark har gått fint. Det meste av vårkornet og potetene kom i jorda under svært gode forhold. Mange potetåkrer har spirt den første uka i juni. Vårkornåkrene har busket seg godt og er uvanlig fine, melder Fylkesmannens landbruksavdeling i siste utgave av Fylkesnytt.

I Telemark var det en god, gammeldags vinter med kulde fra sist i oktober og snø fra midt i november.  Det var ikke mildvær av betydning på snøen før i siste halvdelen av mars. Snøen var lett og smeltinga gikk skånsomt i sol og vind, slik at det blei lite skader i forbindelse med avrenning fra jordene.

Det kom praktisk talt ikke nedbør før ca. 10. mai. Våronna gikk derfor greit. Det meste av vårkornet og potetene kom i jorda under svært gode forhold. Det var gode spireforhold og god jordstruktur.  Fra 10. mai har det vært tilstrekkelig med regn og ganske kjølig vær. Mange potetåkrer har spirt den første uka i juni. Vårkornåkrene har busket seg godt og er uvanlig fine. De varme dagene først i juni setter god fart i veksten.

Åkerlandskap   
Våronna i Telemark har gått fint.  Foto: Johannes Haugan, Samfoto