Historisk arkiv

Linies Hederspris til Brekk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er tildelt Linies Hederspris for sin innsats for å få fastsatt kriterier for akevitt som tillates merket og omsatt med den beskyttede betegnelsen ”Norsk akevitt”.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er tildelt Linies Hederspris for sin innsats for å få fastsatt kriterier for akevitt som tillates merket og omsatt med den beskyttede betegnelsen ”Norsk akevitt”.

- Akevitt er norsk kultur på sitt beste, slår Lars Peder Brekk fast. -  I mange hundre år har nordmenn brent, krydret og nytt de gyllne dråpene. Jeg har et spesielt ønske om at den norske akevitten skal bli det samme for oss nordmenn som skotsk whisky er for skottene og Cognac er for franskmennene, sier Brekk.

- Som landbruks- og matminister - og trønder, føler jeg et særlig ansvar for norsk mat og drikkekultur.  Det er en glede å vite at vi kan bruke egne råvarer og lokale tradisjoner til å skape nye verdier. Derfor er denne lovbeskyttelsen så viktig, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, som er svært glad for å bli tildelt prisen.

Linies Hederspris går til en person ”som gjennom sin person og sitt virke har gjort en unik innsats for å fremme norske mat- og drikketradisjoner, og som har vært fremragende ambassadører for Linie Aquavit.” Tidligere har Torkjell Berulfsen, Kari Traa, Per-Kristian Foss, Wilhelm Wilhelmsen, Anne Lise Mellbye og Eyvind Hellstrøm mottatt prisen.

Linie Award
Prisen ble delt ut i forbindelse med Linie Award. Dette er en årlig kokkekonkurranse som arrangeres av Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Hensikten med denne konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat- og drikkekultur. Kandidatene må være under 26 år, og de skal lage en varm hovedrett som må være basert på nordisk sjømat og bestå av minst fem nordiske ingredienser. Retten skal komponeres slik at den passer til Linie Aquavit.

F.v: Halvor Heuch, sjefsdestillatør Arcus. Lars Peder Brekk. Geir Skeie, juryleder Linie Award. 
F.v: Halvor Heuch, sjefsdestillatør Arcus. Lars Peder Brekk. Geir Skeie, juryleder Linie Award.