Historisk arkiv

Reindriftsforhandlinger: Statens tilbud lagt fram i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statens tilbud til reindriftsavtalen 2011/2012 har en ramme på 101 millioner kroner. I tillegg foreslår staten å øke rammen for inneværende avtale med 7 millioner kroner

Statens tilbud til reindriftsavtalen 2011/2012 har en ramme på 101 millioner kroner. I tillegg foreslår staten å øke rammen for inneværende avtale med 7 millioner kroner.

Statens forhandlingsutvalg har i dag lagt fram tilbud til reindriftsavtaleforhandlingene. Tilbudet til Reindriftsavtalen 2011/2012 har en ramme på 101 millioner kroner. Dette tilsvarer rammen for inneværende avtale. I tillegg foreslår Statens forhandlingsutvalg  å øke rammen for inneværende avtale med 7 millioner kroner. 

Reindrift som hovednæring
I tilbudet til Reindriftsavtalen 2011/2012 legger Staten hovedvekt på tiltak som kan bidra til å bedre gjennomføringen av slaktingen gjennom sesongen og til økt salg. I tillegg legger staten stor vekt på å stimulere til markedsrettet produksjon og verdiskaping. På denne måten er tilbudet særlig innrettet mot reindriftsutøvere som har reindrift som hovednæring.

Finansiering av ekstraordinære tiltak
Bakgrunnen for økningen på inneværende avtale, er å bidra til en finansiering av vedtatte ekstraordinære tiltak i inneværende slaktesesong. Staten ser det som viktig at man får en avvikling av reguleringslageret med minst mulig virkning på det framtidige markedet for reinkjøtt. Den betydelige økningen på 7 millioner kroner vil bidra til å dekke deler av utgiftene til reguleringslageret, samt legge til rette for tilstrekkelig markedsarbeid våren 2011.

Mer slakting og økt salg
-  Med dette tilbudet har næringen fått et godt utgangspunkt for å øke slaktingen og omsetningen av reinkjøtt. Gjennom tilbudet får næringa også gode forutsetninger for å ivareta et økt indre selvstyre og økt ansvar for en bærekraftig reindriftsnæring, sier ekspedisjonssjef Leif Forsell, som er Statens forhandlingsleder.

Forsidebilde: Rein i siluett. Foto: Pål Hermannsen, Samfoto