Historisk arkiv

Besøksrekord for Matstreif

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det ble satt ny publikumsrekord for festivalen Matstreif i helgen. 150 000 mennesker fant veien til Rådhusplassen i Oslo denne helgen.

Det ble satt ny publikumsrekord for festivalen Matstreif i helgen. 150 000 mennesker fant veien til Rådhusplassen i Oslo denne helgen. 

Matstreif er festivalen for deg som er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter. Over 100 små og store utstillere og en rekke aktiviteter for både voksne og barn var det som trakk besøkende til årets Matstreif. 

Innovasjon Norge er arrangør av festivalen, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartemnentet. I år stod statssekretær Harald Buttedal fiskeri- og kystminister Listbeth Berg-Hansen for åpningen av Matstreif.

Buttedahl delte også ut hedersbetegnelsen Spesialitet-merke til Aron Mat som denne gangen fikk merket for okserull og sylte. Aron Mat satser på tradisjonelle oppskrifter og kjøttets naturlige kvaliteter.

- Merket Spesialitet synliggjør norske produkter med en unik kvalitet og skal være en veiviser for forbrukeren i butikken. Tildelingen innebærer en anerkjennelse av både råvarer og foredling.

- Stadig flere verdsetter norsk matkultur, historie og matspesialiteter. Vi må se tradisjonsmaten inn i fremtiden, samtidig som vi absorberer de nye smakene og trendene, sier statssekretær Harald Buttedal.

Fra Matstreif
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Harald Buttedal, Ole-Ivar Bakken (Annes Hage), Anne Hasselknippe (Annes Hage), Espen Aronsen (Aron Mat), Svein Ole Kristiansen, Aron Mat, Nina Sunqvist (Matmerk). (Foto: Jon Marius Nilsson/ Innovasjon Norge)
Matstreif 
150 000 mennesker fant veien til Rådhusplassen og Matstreif i Oslo denne helgen. (Foto: LMD)