Historisk arkiv

Hakallegarden er Norges mest populære spisested i 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Hakekallgarden i Vanylven kommune på Sunnmøre har gått av med seieren i tidenes første kåring av Gjestens Beste. I hele sommer har besøkende på norske spisesteder kunnet stemme på sine favoritter blant deltakerne i Ganefart-konkurransen 2012.

Hakekallgarden i Vanylven kommune på Sunnmøre har gått av med seieren i tidenes første kåring av Gjestens Beste. I hele sommer har besøkende på norske spisesteder kunnet stemme på sine favoritter blant deltakerne i Ganefart-konkurransen 2012. 

Det har vært jevnt mellom flere spisesteder, men Hakallegarden stod helt til slutt igjen som vinner av kåringen. Natt til i dag, den 15. august klokken 24.00, utløp fristen for å stemme. Resultatet ble 1983 stemmer til Hakallegarden, bare 131 stemmer med enn Torsætra kafe som havnet på andreplass med 1852 stemmer. Sanngrund servering og overnatting havnet på tredjeplass med 1517 stemmer. 

– Gratulerer til nykommeren Hakekallgarden.Det er mange spisesteder i Norge som serverer god, hjemmelaget mat av lokale råvarer. Dette gir gjestene en unik opplevelse, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. – Entusiasmen og tilbakemeldingene fra publikum er en fantastisk oppmuntring for eierne til å satse ytterligere på lokalproduserte matspesialiteter, sier Slagsvold Vedum.  

Meny med lokalt preg
Hakallegarden er et sted som tilbyr mange forskjellige aktiviteter for hele familien. De har et lite kjøkken, varierende besøkstall og mange foreldre som kommer med barna sine. Vertskapet ønsket derfor å ha en meny som ville passe til stedet. Med på laget fikk de kokk Nils Nesja, som hjalp dem å sette sammen et utvalg av retter. Alle er laget fra bunnen av, har lokale vrier og består av råvarer fra produsenter i nærheten. Aina Moldskred Krakset er gårdskone på Hakallegarden, og forteller at Gjestens Beste har vært en mulighet til å bli kjent blant folk og bli oppdaget blant nye. 

Hakallegarden vinner av Ganefart 2012

Hakallegarden vinner av konkurransen Gjestens Beste spisested. (Foto: Bygdekvinnelaget) 

Ganefart 2012
For fjerde gang arrangeres Ganefart – en konkurranse om å bli kåret til Norges beste veikro. Landbruks- og matdepartementet samarbeider med Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge om å plukke ut den veikroa som er best på å servere mat med lokale råvarer og lokal matkultur.  Publikum har anledning til både å nominere og stemme på den veikroa de mener er best egnet.

Nærmere 200 spisesteder har vært  blant de nominerte.

     Ganefart logo