Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Jordbruket krever 2,2 milliarder kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruket presenterte i dag et krav overfor staten om å heve ramma for jordbruksoppgjøret med 2,2 milliarder kroner. Av dette er 1,5 milliarder økte bevilgninger over statsbudsjettet.

Jordbruket presenterte i dag et krav overfor staten om å heve ramma for jordbruksoppgjøret med 2,2 milliarder kroner. Av dette er 1,5 milliarder økte bevilgninger over statsbudsjettet.

Statens forhandlingsleder, departementsråd Leif Forsell, mottok i dag kravdokumentet fra jordbrukets forhandlingsleder, Nils T. Bjørke og fra leder Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Rammen på 2,2 milliarder kroner skal gi grunnlag for en inntektsvekst for avtaleåret på i overkant av 50.000 kroner pr. årsverk.

Staten vil senere presentere sitt tilbud, og etter planen skal jordbruksforhandlingene være sluttført innen 16. mai.

Statens forhandlingsleder, Leif Forsell (til høyre), møtte leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag og leder  Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag for å motta jordbrukets åpningsdokument i årets jordbruksforhandlinger.

Statens forhandlingsleder, Leif Forsell (til høyre), møtte leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag og leder Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag for å motta jordbrukets åpningsdokument i årets jordbruksforhandlinger. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Til toppen