Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Marked for arktiske delikatesser i Tyskland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reinkjøtt, reker fra Lyngen og multer fra Rolvsøy gjør stor suksess på Grune Woche i Berlin. Nord-Norge er i år presentert med utstillere fra 23 bedrifter, og tyske messegjester trekkes mot standens tørrfiskgjel og kunstferdige isskulpturer.

Isskulptur laget av kjøkkensjef Johnny Trasti på Sorrisniva

Isskulptur laget av kjøkkensjef Johnny Trasti på Sorrisniva.

Reinkjøtt, reker fra Lyngen og multer fra Rolvsøy gjør stor suksess på Grüne Woche i Berlin. Nord-Norge er i år presentert med utstillere fra 23 bedrifter, og tyske messegjester trekkes mot standens tørrfiskgjel og kunstferdige isskulpturer.

Rekesmørbrød er blant tyskernes favoritter, laksen går også unna og luksusmoltene må nå porsjoneres ut for å vare hele messeperioden.

Eksotisk tørket kjøtt
Reinkjøttet faller definitivt i smak blant de besøkende på Grüne Woche. Nils T. Oksal som representerer den reineiereide bedriften Verdde er kontaktet av grossistfirmaet Nordische Geniessen, som leverer nordiske matspesialiteter til små hotellkjeder i Tyskland.  Nordische Geniessen er svært interessert i å prøve ut tørket reinkjøtt på sin kundegruppe, og mener den rene smaken av viltkjøtt er helt unik. Fra før av tilbyr firmaet ferskt reinkjøtt til sine hotellkunder.

Tørket og røkt reinkjøtt er relativt nye produkter i vareutvalget til Verdde og har så langt bare vært omsatt i det lokale markedet i Troms og Finnmark, hvor det har solgt godt. Det tyske markedet for dette produktet er derimot nytt og uprøvd.

På Nord-Norges stand er også reiselivsbedriftene Sorrisniva, Radius Kirkenes og Lofoten Kajakk på plass. De tilbyr spektakulære opplevelser i ekstrem natur kombinert med lokale mattradisjoner.

Reinkjøtt

Nils T. Oksal fra Verdde byr på reinkjøtt - både ferskt og tørket på Nord-Norges stand.

Jack Robert Møller fra Lyngenreker

Jack Robert Møller fra Lyngenreker. Alle bilder fotograf: John Riise. Bildene kan fritt brukes, fotograf krediteres.

 

Kontaktperson i landbruks- og matdepartementet:
Heidi Eriksen Riise, seniorrådgiver, +47 975 17 227.

Internationale Grüne Woche, 20.01. - 29.01.2012

Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Norges stand finner du i Hall 8 - 2

Til toppen