Historisk arkiv

Vil øke produksjonen av storfekjøtt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har bedt en ekspertgruppe gi råd om hvordan produksjonen av storfekjøtt kan økes. I dag hadde gruppen sitt første møte med Slagsvold Vedum.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har bedt en ekspertgruppe gi råd om hvordan produksjonen av storfekjøtt kan økes. I dag hadde gruppen sitt første møte med Slagsvold Vedum.

- Dette første møtet var svært positivt. Gruppa består av Norges fremste eksperter på området og har mye kraft og stor bredde i kunnskapen, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Kort tidsfrist
Ekspertgruppens endelige anbefalinger skal foreligge til oppstart av arbeidet med å forberede jordbruksforhandlingene for 2013, og senest innen 1. februar 2013. 

- Det er en ambisiøs tidsfrist, men jeg er sikker på at de klarer å levere. På møtet i dag var det en sterk vilje til å komme i gang med arbeidet, sier Slagsvold Vedum.  

Ny kunnskap
Ekspertgruppen som landbruks- og matministeren har oppnevnt er spesielt bedt om å komme med råd om hvordan ny kunnskap og erfaring knyttet til driftsmessige og markedsmessige forhold kan bidra til økt storfekjøttproduksjon. Direktør i Animalia, Tor Arne Ruud, leder arbeidet.

– Norge er et grasland og har spesielt gode forutsetninger for å produsere storfekjøtt. To tredeler av Norges jordbruksarealer egner seg bare til å dyrke gras. Det finnes ingen bedre måte å utnytte graset på enn at drøvtyggere som kyr og sauer eter det og gjør det om til menneskemat som melk og kjøtt. Dette har til alle tider vært hovedmekanismen for å produsere mat i Norge, sier landbruks og matminister Trygve Slagsvold Vedum. 

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum og direktør i Animalia, Tor Arne Ruud leder av ekspertgruppa.
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum og direktør i Animalia, Tor Arne Ruud leder av ekspertgruppa. (Foto: LMD)
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum sammen med hele ekspertgruppen.

- Jeg er glad for at gruppemedlemmene, med sin store bredde og kompetanse, har sagt ja til å delta i arbeidet med målsetting om økt produksjon av storfekjøtt, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. (Foto: LMD)