Historisk arkiv

Det grønne gullet – Arvesølvet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet har gitt ut en ny publikasjon i vår. Bli med på en reise i det norske landbruket, fortalt gjennom historiene til 18 næringsdrivende knyttet til jord- og skogbruk landet rundt.

- Jeg er stolt av norsk landbruk. Gjennom tradisjon og nyskaping gir det oss gode råvarer, spennende produkter, levende bygder og særegne kulturlandskap. Ikke noe av dette kommer av seg selv. Historiene som fortelles gir deg en smak av vårt levende landbruk, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

"Det grønne gullet - Arvesølvet" har vært trykket i et opplag på 10 000 eksemplarer. I løpet av et halvt år er nærmest hele opplaget distribuert. Departementet har fremdeles noen eksemplarer igjen, og du kan bestille boka gratis. Publikasjonen kan bestilles, på både bokmål og nynorsk, ved å sende en e-post til hjemmesidestoff@lmd.dep.no.

Vi har verdens viktigste jobb - å produsere mat.
Kristin Waagen frå Saghaug Gard i Tingvoll kommune på Nordmøre er en av de som forteller sin historie i publikasjonen. Les historien. (Foto: Torbjørn Tandberg)