Historisk arkiv

Hillestad AS er vinner av BU-prisen 2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum overrakte i dag den nasjonale Bygdeutviklingsprisen 2012 på 250 000 kroner til Hillestad under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin. - Hillestad er en verdig vinner og et eksempel på vellykket næringsutvikling med basis i landbruket, sier Vedum.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum overrakte i dag den nasjonale Bygdeutviklingsprisen 2012 på 250 000 kroner til Hillestad under en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin. - Hillestad er en verdig vinner og et eksempel på vellykket næringsutvikling med basis i landbruket, sier Vedum.

I år var det fire kandidater som skilte seg klart ut. Kandidatene vurderes etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet.  - De fire nominerte til den nasjonale Bygdeutviklingsprisen er alle vinnere i å utvikle en bedrift å være stolt av, sier Slagsvold Vedum.

Gunnar Hillestad mottok BU-prisen 2012 av landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i Berlin i dag.
Gunnar Hillestad mottok BU-prisen 2012 av landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i Berlin i dag. (Foto: Christian T. Jørgensen) Bildet kan fritt benyttes av presse, fotograf krediteres. Klikk på bildet for å laste ned stor format.

De nominerte til BU-prisen i 2012 har vært:

 • Lågen Gulrot AS, Steinsholt i Vestfold  
  Lågen Gulrot er eid av 12 gulrotprodusenter. Bedriften foredler gulrot fra 2 000 dekar, og bidrar på den måten til at bøndene får en større del av verdikjeden og verdiskapningen.
   
 • Hillestad AS, Dølemo i Hillestad, Aust-Agder
  Hillestad er en betydelig familiebedrift som er bygget opp rundt merkevaren Hillestad, der Hillestad feriesenter, Hillestad smykker og Hillestad Galleri har vært de viktigste pillarene.
   
 • Jan Terje Vignes, Finnøy i Rogaland
  Gründeren Jan Terje Vignes var bare 18 år da han investerte i et veksthus på 3 dekar for tomatdyrking. Senere er det utvidet med 11 dekar, og anlegget framstår i dag som et mønsteranlegg og det største og mest moderne gartneriet i Finnøy.
   
 • Rørosmeieriet AS, Røros i Sør-Trøndelag
  Rørosmeieriet er spesielt kjent for økologisk tjukkmjølk, skjørost, rømme og smør. Meieriet er leverandør av Änglagård økologisk ekstra lett melk for Coop, og får på den måten også en god utnyttelse av restprodukt fra økologiske produkter med høgt fettinnhold.
Alle de nominerte under prisutdelingen.
Alle de nominerte under prisutdelingen sammen med landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. (Foto: Christian T. Jørgensen. Bildet kan fritt benyttes av presse, fotograf krediteres. Klikk på bildet for å laste ned stor format.

Alle de nominierte til BU-prisen 2012 med vinner Gunnar Hillestad i forkant.

(Foto: Christian T. Jørgensen) Bildet kan fritt benyttes av presse, fotograf krediteres. Klikk på bildet for å laste ned stor format.

Kandidater fra alle fylker
Det kåres en vinner i hvert fylke av en fylkesjury. Hver prisvinner mottar 50 000 kroner som deles ut av fylkeskontorene til Innovasjon Norge. Av fylkesvinnerne nominerer Innovasjon Norge et utvalg kandidater til den Nasjonale BU-prisen. Totalt har det neppe noe år vært flere kandidater til prisen enn i 2012. I et av fylkene var det 22 kandidater.