Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Nye traktorsjåfører slipper å ta lastebilsertifikat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det vil ikke lengre være nødvendig å ta sertifikat for lastebil for å kunne kjøre traktor. I går presenterte Samferdselsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet en løsning på det mange oppfatter som et stort problem.

Kravet for traktor som kan gå inntil 50 km i timen er førerkort i klasse C eller CE, det vil si for lastebil, for å kjøre traktor som går raskere enn 40 kilometer i timen.

I stedet for denne dyre og tidkrevende løsningen, skal de som er over 18 år og allerede har førerkort klasse T, nå få mulighet til å ta en tilleggsopplæring på fem timer. Det skal gi dem rett til å kjøre traktor som går over 40 kilometer i timen.

Statsekretær Geir Pollestad i Samferdselsdepartementet presenterte forslaget til nye regler hos Felleskjøpet på Kløfta i går, sammen med statssekretær Erlend Grimstad i Landbruksdepartementet.

— Det gamle regelverket er blitt oppfattet som urimelig. Bondelaget er blant de som lenge har ivret for å få endret på reglene, og det var også ett av temaene på årets Bondeting, sier Grimstad.

Forslaget sendes ut på høring fra Vegdirektoratet 1. juli.

Traktor i drift på åker
De som er over 18 år og allerede har førerkort klasse T, får nå mulighet til å ta en tilleggsopplæring på fem timer. Det skal gi dem rett til å kjøre traktor som går over 40 kilometer i timen. (Foto: Jan Djenner/Samfoto)
Til toppen