Historisk arkiv

Riksteateret lanserer ”Dråpen”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

"Dråpen" er Riksteaterets hovedforestilling i jubileumsåret 2009. Dette er en spektakulær eventyrreise som kombinerer nysirkus, med skuespill, animasjon og gigantiske dukker av verdensklasse. Hovedtemaet er hva som er i ferd med å skje med kloden vår. Regjeringens klimakampanje "Klimaløftet" er samarbeidspartner for ”Dråpen”.

"Dråpen" er Riksteaterets hovedforestilling i jubileumsåret 2009. Dette er en spektakulær eventyrreise som kombinerer nysirkus, med skuespill, animasjon og gigantiske dukker av verdensklasse. Hovedtemaet er hva som er i ferd med å skje med kloden vår.  Regjeringens klimakampanje "Klimaløftet" er samarbeidspartner for ”Dråpen”. 

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok under presselanseringen sammen med isbjørnen. Foto: Miljøverndepartementet.
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok under presselanseringen sammen med isbjørnen. Foto: Miljøverndepartementet.
 
- ”Dråpen”  forteller en historie som berører både hjerte og hjerne. Den vil kunne bidra til at folk forstå bedre hva dette dreier seg om, nemlig at vi må ta vare på kloden vår, sier Solheim.

- Det er viktig at kulturlivet tar tak i de store spørsmålene i vår tid, og de store spørsmålene er krig, ekstrem fattigdom og klimaet. Kulturen må speile samfunnet og agere i et konstant samspill med politikken. Slik blir den relevant, sa Solheim i en samtale med teatersjef Ellen Horn.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok under presselanseringen sammen med teatersjef for Riksteateret, Ellen Horn. Foto: Miljøverndepartementet.
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok under presselanseringen sammen med teatersjef for Riksteateret, Ellen Horn. Foto: Miljøverndepartementet.
 
Klimaløftets bidrag til forestillingen er blant annet å utvikle et pedagogisk opplegg som gir lærerne flere oppgaver og innfallsvinkler til å bringe ”Dråpens” tematikk inn i undervisningen. Det vil også bli lagt opp til foredragsturne som skal følge forestillingen på turneen.
 
Riksteateret samarbeider med det kanadiske nysirkusensemblet, TDC. Dukkene i stykket er isbjørn, hvalross, krabbe, sel og rotte. Forestillingen skal settes opp i store idrettshaller på 20 forskjellige steder i landet, og premieren er i Kirkenes 5. Mars 2009.
 
Les mer om ”Dråpen” på Riksteaterets hjemmeside