Historisk arkiv

Milepæl for bruk og vern i Tysfjord-Hellembotn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministeren og visepresidenten i Sametinget har i dag fått overlevert en rapport om hvordan arbeidet med å sikre bruk og vern i Tysfjord-Hellemobotn skal føres videre.

Pressemelding

Dato: 18.04.06

Miljøvernminister Helen Bjørnøy:

Viktig milepæl i arbeidet med bruk og vern i Tysfjord-Hellembotn i Nordland

Miljøvernministeren og visepresidenten i Sametinget har i dag fått overlevert en rapport om hvordan arbeidet med å sikre bruk og vern i Tysfjord-Hellemobotn skal føres videre. Overrekkelsen symboliserer at arbeidet med å sikre dette viktige naturområdet med lulesamisk bosetting og kulturtradisjoner har en nasjonal forankring.

Filip Mikkelsen, direktør Árran-senteret, et senter for det lulesamiske samfunnet i Norge Miljøvernminister Helen Bjørnøy, Visepresidenten i Sametinget, Johan Mikkel Sara, og miljøvernsjef hos fylkesmannen i Nordland, Roar Erling Høgsæt. Foto: Miljøverndepartementet.- Jeg er veldig glad for at denne rapporten nå foreligger. Arbeidet med å finne fram til en god planprosess har tatt lang tid, men jeg tror det har vært nødvendig for å bygge opp en god dialog mellom partene, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.
Filip Mikkelsen, direktør Árran-senteret, et senter for det lulesamiske samfunnet i Norge Miljøvernminister Helen Bjørnøy, Visepresidenten i Sametinget, Johan Mikkel Sara, og miljøvernsjef hos fylkesmannen i Nordland, Roar Erling Høgsæt. Foto: Miljøverndepartementet.

Arbeidsrapporten omfatter forslag til organisering av det videre arbeid, utredningsprogram og fremdriftsplan. Rapporten er laget av en arbeidsgruppe med representanter fra det lulesamiske miljøet, fra berørte kommuner og fra Nordland fylke. Arbeidsgruppen er nedsatt etter oppdrag fra Sametinget og Miljøverndepartementet.

- Rapporten vil være et viktig grunnlag i arbeidet med å ta vare på dette flotte området samtidig som lulesamiske interesser ivaretas, sier Bjørnøy.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Stein Kollungstad, tlf.: 22 24 58 83